Ackley Residence

Ackley Residence

Atherton, CA, 2008

Clean, crisp detail and subtle color mark the design of this Atherton garden.  A long fireplace wall divides the geometries of the house, creating a gracious outdoor dining area that opens off the living room and onto the pool terrace. Sycamore trees extend the view towards the pool—a blue oasis within the deep greens of the vegetation and gray of the stone retaining wall. Terraced flower gardens, a quiet ginkgo courtyard and linear playfield add to the layered spaces. An allee of linden trees shades the front entry walk, framing a stone fountain wall at its terminus.

photography: Marion Brenner

 

ackley_a.jpg
ackley_a5.jpg
ackley_a7.jpg
ackley_a8.jpg
ackley_b.jpg
ackley_a2.jpg
ackley_b2.jpg
ackley_b71.jpg
ackley_a9.jpg
ackley_b72.jpg
ackley_b722.jpg