Barnes and Noble Online Headquarters

Barnes and Noble Online Headquarters

Palo Alto, CA

The design strives to seamlessly integrate architecture and landscape, providing a series of exterior spaces that function as an extension of the interior workplace.  These spaces serve both to connect the various buildings, facilitating impromptu interactions and informal gatherings, and to provide opportunities for outdoor dining and passive recreation.  As such, the design seeks to activate the space while creating a peaceful and intimate environment for its users. The major intervention to the existing landscape involves eliminating the intermediate terrace level and associated retaining walls. Planted slopes, rather than walls, will soften the transitions between levels, along with wide staircases to create a more inviting circulation sequence.  Intersecting paths, linear reflecting pool, planting and lighting provide a strong sense of direction as well as helping to form individual spaces.

 

bandn2.jpg
bandn3.jpg
bandn4.jpg
bandn5.jpg
bandn6.jpg
bandn7.jpg